Over ons

Almedia is een initiatief van:

Tijs van den Donk

Tijs van den Donk is mede-oprichter van Watch This en binnen dit Almeerse productiebedrijf verantwoordelijk voor regie, camera en montage. In het verleden heeft hij 1,5 jaar als freelance cameraman gewerkt bij Stads TV Rotterdam (nu RTV Rijnmond) waar hij veel ervaring heeft opgedaan met het maken van lokale televisie. In Rio de Janeiro heeft hij 6 jaar gewerkt als editor van o.a. commercials, videoclips, documentaires, tv- programma’s, audiovisueel materiaal voor exposities e.d.

Na terugkomst in Nederland heeft hij zijn sporen verdiend als als freelance regisseur, cameraman en editor voor vrijwel alle omroepen, zowel publiek als commercieel. Onder andere regisseerde hij voor de KRO Puberruil XL en items voor Het Lab en 3opreis. De laatste jaren richt Tijs zich met Watch This op de zakelijke markt. www.watchthis.tv

Herbert van der Beek

Herbert van der Beek is een gepassioneerde cameraman en fotograaf. Altijd op zoek naar het mooiste beeld met een goed gevoel voor inhoud.
Hij werkte zes jaar voor de lokale Amsterdamse omroep AT5 en ging daarna als freelancer aan de slag. Sindsdien heeft hij voor bijna alle omroepen gewerkt en een grote variëteit aan programma’s gedraaid, zoals bijvoorbeeld RTL GP, NOS Studio Sport, RTL Nieuws, Huizenjacht en Zembla.

In 2009 richtte hij samen met Vivian Boon in hun woonplaats Almere BvdB Mediaproducties op, een videoproductiebedrijf waarmee zij diverse producties maakten voor onder andere de regionale omroep.
‘I like what I see, and I see what I like’ is Herbert’s motto als het gaat om het vastleggen mooie momenten. In zijn fotografie vangt hij mens en natuur op een pure, indrukwekkende wijze. www.herbertvanderbeek.com

Vivian Boon

Vivian Boon is sinds 1995 werkzaam als verslaggever, redacteur en tekstschrijver in de media. Een gedreven journalist, die graag in woord en beeld een mooi verhaal wil vertellen. Ze begon haar carrière op de nieuwsredactie van New England Cable News in Boston. Daarna werkte zij bij de lokale Amsterdamse omroep AT5 als verslaggever en maakte toen de overstap naar het landelijke nieuws. Ze was bijna negen jaar verslaggever bij het RTL Nieuws.

In 2009 besloot zij als freelancer verder te gaan. Samen met Herbert van der Beek richtte zij BvdB Mediaproducties op, zoals hierboven beschreven. Daarnaast werkte zij al freelancer bij diverse nieuws- en actualiteitenrubrieken, met als voornaamste opdrachtgever NOS Nieuws. Inmiddels is zij daar deeltijd in dienst als coördinator op de binnenlandredactie. www.bvdb.tv

Het bestuur van de Stichting Almedia bestaat uit:

Ronald Spanier, voorzitter

Spanier is een bekende in het culturele leven van Almere en Flevoland. Sinds 2007 is hij lid van het bestuur van Theatergroep Suburbia en directeur van het Servicecentrum Flevolands Bibliotheken. Zoals hij zelf zegt, ondersteunt hij graag de goede zaak, bijvoorbeeld de overdracht van betekenisvolle cultuuruitingen, of hulp voor mensen die even een steuntje in de rug nodig hebben. Al jarenlang zet hij zich daarvoor in, op vrijwillige basis en als professional. Niet alleen door te vergaderen, maar vooral ook door te doen.

Marten Bouma, penningmeester

Bouma is een echte Almeerder, die graag meer wil doen voor zijn stad. Een bestuursfunctie bij Stichting Almedia past precies in die lijn. Zijn jarenlange ervaring in de accountancy bij onder meer EY en tot voor kort bij IFAA Accountants, maken hem meer dan geschikt als penningmeester.

Michiel Telderman, secretaris

Michiel Telderman is een civielrechtelijk gespecialiseerde jurist met ervaring in zowel de advocatuur als het bedrijfsleven. Telderman is werkzaam als jurist bij Natuurmonumenten. Hij woont bijna zijn hele leven in Almere, en wil graag in deze rol als secretaris van Almedia betrokken zijn bij de stad.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close