Wie zijn wij?

Almedia is één van de partijen die meedingt naar de licentie voor lokale omroep in Almere.

Met bijna 200.000 inwoners in Almere is het opvallend dat er geen lokale omroep is in de stad. Het is belangrijk voor een stad als Almere om een goede stadsomroep te hebben, gedreven door ervaren journalisten. Journalisten die kritische vragen durven te stellen aan het gemeentebestuur en maatschappelijke organisaties over ontwikkelingen in de stad. Vragen die leven bij de inwoners, vragen die resulteren in antwoorden die duidelijkheid en openheid bieden. Alleen op die manier kan de burger zich goed laten informeren.
Daarnaast is het belangrijk dat een lokale omroep een programma aanbod heeft dat dicht bij de mensen ligt. Programma’s die gaan over de inwoners, hun ervaringen, hun belevenissen. Een lokale omroep kan een verbindende werking hebben, iets wat een letterlijk wijd verspreide stad als Almere nodig heeft. Door programma’s te maken waar de burger zichzelf in herkent, ontstaat er betrokkenheid.
Almeerders moeten zelf bijdragen kunnen leveren aan de omroep, door middel van zelf gemaakte reportages, vlogs, of programma’s. Daarmee draagt de lokale omroep bij aan actief burgerschap: burgers zijn goed geïnformeerd over de actuele onderwerpen in hun stad op sociaal, cultureel, economisch en politiek gebied en zijn daardoor sneller geneigd mee te doen, verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappelijke vraagstukken in de eigen omgeving.
Wij willen een omroep die het brede publiek in Almere aanspreekt met nieuws voor en door Almeerders.
IMG_0248

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close